Jump to content

54tphill

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 54tphill

  1. Yeah I’ve given up and decided to trade it in Taking it back to inch perfect, they are the experts and I’m sure they’ll sort it. I’m collecting a brand new 4rt 2020 tomorrow. ??‍♂️ I will of course get them to let me know what the problem was once they’ve fixed it so we all know.
  2. I’m considering just trading it in for a new bike to be honest
  3. It does make me think I should swap my ECU, how old was your bike at the time, mines 20months old! How much was the ECU to buy? I assume it’s an easy plug in job I could do myself ?
  4. I haven’t no, it had a proper job done on that though when it was removed, inch perfect did it so I’d of thought it’d be fine but I’ll inspect it,
  5. Ok I’ve spoke to a few people and considered what you guys on here have said, I was told that the rpm needs to be 1850 when fan is on. It is. Still coughs, in fact just pulling the bike out the garage this evening and running it again it cut out twice in first 6 minutes i noticed the Revs started off a bit lower like 1740, is that normal? The revs do go up and down a bit on start up ive taken the fuel cap breather off so that’s ruled out I’ve disconnected the landyard as people have said they can be an issue But it cut out and after a few minutes so that is ruled out Any other ideas ?
  6. Ok the the part with the wire for a spark plug is the coil , the middle part with the fins is the fan relay ? And the smaller part is the rectifier ? All 3 parts were changed April 2019, bike was 2 months old at the point....
  7. Capacitor? Where and what’s it look like? Cheers for your help
  8. Right might be getting somewhere now, I’ve held the button down On the Rev meter and changed It, it the went from 1200 to 2400 so I’ve turned it down to 1820, removed the red tank cap thing and kicked the bike up and watched it for a while on the patio , 1820 btw is map 1 and to my surprise in map 2 which I thought was a slower anti skid map it increases the Revs to 2040. anyway so listening to the bike, it seems it gets warm the the fan comes on but when the fan stops the bikes revs dip “like try’s to cough” it didn’t stall but each time the fan had been on as it went off the cough happens and under riding conditions this must be what keeps it stalling/cutting out
  9. The lanyard was fitted a year ago when I bought the bike but I’ll check that again. you guys say “no spill cap” but there is a hole in it ? Like when I’ve dropped the bike fuel just come out of the cap?
  10. That’s an interesting idea, it did actually start playing up after I fuelled up, so you think the cap on the top of the tank could be causing an issue ?
  11. Inch perfect fitted a apico lanyard for me when I bought it new, they also linked out the bank angle sensor so I’d of thought we could rule those areas out ?
  12. Yes i can Not get it to 1800, at 1500 it sounds like it’s going to ride off on its own but then it cuts out hence it must be wrong!
  13. My bikes playing up again, rode it 2/3 times for 3 hours a ride, now it’s started stalling/cutting out again, this thread was originally about my bike. I’m thinking maybe my ecu is faulty, everyone kept saying about the idle so I did fit an Apico hour meter/rev counter but with lock down the bike wasn’t used for a while. everyone was saying the rpm needs to be 1800, I fitted the Rev counter after I had tweaked it, the rpm only shows 1270 but it’s loud, like it’s reading it wrong ? It’s been fitted exactly how the instructions say. If I turn it up it’ll get to 1500 then cut out, turn it down to 900 and it’ll cut out, at 1200 ish it runs ok but occasionally tries to cough, the revs dip randomly. Sometimes I’m riding through a section and it’ll just cut out. I must have bought the most unreliable 4rt in England. .....
  14. Ok an update, DO NOT ever remove the fuel pump unless you’ve bought the replacement o rings that cost £44.... bikes been sat in garage leaking fuel all week, the o rings are not reusable
  15. We undone each wire plug and spayed with gt85, we took the tank off and removed the pump to check out the filter, the tank was very clean and we were unsure how to separate the pump/filter so we put that back together and everything else , checked the spark plug again which was sparking, the bike fired up 1st keep.... I’ve now ordered an Apico hour meter to fit £30 which once fitted also shows the RPM, we’ll then checked what it is set at and then set the rpm to 1850 and then I’ll ride it and see, .... trials are being cancelled though due to corona virus ??‍♂️
  16. Tested the spark plug with the lanyard connected and it didn’t spark, with the lanyard disconnected it still didn’t spark, visually looking at the wires they seem to be ok,..... so what’s next? Change the HT lead ? ??‍♂️
  17. The spark plug came from Micky Oates motorcycles
  18. Right me and me mate are looking at the bike, turns out it is not sparking ...
  19. no I didn’t , ??‍♂️ Do you still think that’s the problem ?
  20. I’ve been to a trial today and all seemed well but after an hour it cut out, struggled to start it, did a few more sections, turning the bike off at some sections whilst waiting in the queue, It was starting back up ok then it cut out on me again in a section, then couldn’t get it going, waited 5 minutes, then it fired up, did a load more sections then after stopping breifly in a queue it would not start, after trying 20 times to kick it up and doing 6 resets I waited another 5 minutes and tried again, it fired up, it’s as if the issue is when it’s hot , the fan comes on as it should, ... I road on and this time it cut out on me whilst in 4th gear riding at reasonable pace between sections , waiting 5 minutes and began the 20 kicks to fire it up, it started so I carried on, i by this point was on my last lap, I made it to the last but 4th section of my trial when it cut on again in the section, I waited 10 minutes and tried again to kick it up, it wouldn’t start, I pushed the bast**d up a hill and back to the van, another 15 minutes later I tried to kick it up again to no avail, gave up and went home again with out finishing.
  21. She’s cutting out again mate ??‍♂️
  22. Ok .... update, I tried starting the bike few days after the last trial and it started straight up, I’ve been to a trial today and all seemed well but after an hour it cut out, struggled to start it, did a few more sections, turning the bike off at some sections whilst waiting in the queue, It was starting back up ok then it cut out on me again in a section, then couldn’t get it going, waited 5 minutes, then it fired up, did a load more sections then after stopping breifly in a queue it would not start, after trying 20 times to kick it up and doing 6 resets I waited another 5 minutes and tried again, it fired up, it’s as if the issue is when it’s hot , the fan comes on as it should, ... I carried on riding and this time it cut out on me whilst in 4th gear riding at reasonable pace between sections , waitied 5 minutes and began the 20 kicks to fire it up, it started so I carried on, i by this point was on my last lap, I made it to the last but 4th section of my trial when it cut on again in the section, I waited 10 minutes and tried again to kick it up, it wouldn’t start, I pushed bast**d up the hill and back to the van, another 15 minutes later I tried to kick it up again to no avail, gave up and went home ... ??‍♂️ other info, this bike isn’t even a year old the bank sensor was removed new spark plug just fitted the other day,
×
×
  • Create New...